TERVETULUA.

Olen 29-vuotias ajatteleva nuori. Vihhaan monia asioita ja se tullee teille seleväksi meleko nopiaa. Rakastan kuitenkin elämää ja perhosia. Välillä vaan maailmassa on liikaa vääryyttä, kuten huonoja mainoksia ja hittaita mummuja. Näistä kerron teille. Jos loukkaan jotakuta, niin voi mennä itteesä. Ei ole tarkoitus loukata henkilökohtaisesti, sillä olen sarkastinen ja tyhymä. Kiitos kun valitsit Slurren Teehetken. Ota siis kuppi teetä ja lue päivän kuumimmat kaltoinkohtelut. Äläkää siis ottako turhan tosissaan. Kiitos ja kierähys

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Saisiko olla annos masennusta, puutarhaa ja puolituttuja ihmisiä?

Yks asia mikä meikää ärsyttää on suomalaiset elokuvat. Suomalaiset elokuvat on aina samallaisia, niitä o kaks kategoriaa, komedia ja masennus. Ootte varmaa huomannu, että kaikki kotimaiset leffat mitä katotte o aina jotenki vitu nahkeita, ihimisillä mennee kaikki päin persettä, on vaikiaa, vaimoa hakataan ja lapsia otetaa huostaan, mies on ankara ja armoton isä, rikkoo lakia mutta onkin sydämeltään kunnon mies tms. AINA SAMA SETTI. Sitteku koitat telekkarista kattua jotaki kotimaista leffaa, jota ei oo tehty sotavuosina, nii et kuule _mittään_. Jotaki vaimiaa mutinaa ja viiksien suhinaa vaa kuuluu ku herrat keskustellee. Sitteku laitat volat kaakkoon nii tulleeki joku DANONE SHAKIRA MAINOSTAUKO :))) ANTEEKSI JOS KESKEYTÄMME, ääniaallot tullee vastaanottimesta nii täysiä, että sohova vaa disintegroituu alta ja lopun elokuvan saat kattua lattialta. Miksei ne voi puhua ääneen? Aina pittää supista ja sössöttää. Raivostuttavaa ku tarvii tekstitykset elokuvvaan, mikä pitäs olla kuitenki muutaman vuojen kielenopiskelun jälkeen aika helposti ymmärrettävissä. Ja suomalaiseen tapaan niissä märistään koko ajan, akat sitte niiskuttaa ja räkkii ja samalla kertoo jotaki, koitat vaa huulilta lukia ja yhistellä olemattomia johtolankoja. Helepompi tulkita kaks viikkoa käyneen nauriksen syönyttä kirahvia ku hahmottaa mitä ne sielä ruudussa puhhuu.

Palataanpa vielä tarkemmi tuoho suomalaiseen elokuvamaailmaan. Miksi joka saatanan leffan pittää olla jotenki masentava tai ihmiskohtaloita koskettava? "Tämä elokuva varmasti uppoaa kansaan, sillä tässä elokuvassa ihmiselämä on perseestä." Joo, nii näkkyy, kaikki kattoo mielissään. Vittu, just nämä kasipallerot ja vaasalandiat ja varikset ja kumppanit, aina märistää ja röhötettään ja myyään piriä ja juuaa viinaa. Alakaa vissii mistereillä olla ideat vähissä. JA HEI SAATANA TULI nyt just mielee LEVOTTOMAD. Ei helevetti soikoon, siinä vasta kuvottavan paska sarja elokuvia. Jörnitään ja höngitään ja taas ollaa masentuneita :D YHYY pakko panna ku ei voi muutakaa. Nuissa leffoissa paiskotaa makkaraa rivakammi ku Snellmannin tehtaalla. Sitte elokuvateatterissa herrat monokkelit sieraimissa taputtaa valkoisia golfhanskojaan yhteen, erinomaista työtä. Muutenki tuntuu että eräällä kahdella ohjaajalla on monopoli paskoihin leffoihin Suomessa.

Suomalaiset komediat sen sijaa on ylleesä ollu iha kelpoja. Monesti pissa kikkeli tirsk -huumoria, mutta yllättäin toimii meikään. Ja niissä kiroillaan paljo ja puhutaa muutenki normaalisti, mikä tekkee niistä ees jollaki tasolla uskottavampia. Kuluman pojat oli meikästä kyllä iha hauska, vaikka siinä ei ollu mittää uskomatonta juonta ja syvällistä tarinaa, ei niisä aina tarvikkaa olla, voi ne silti viihyttää jos vertaa esim. salkkareihi tai muuhun roskaan. Meikän salkkari-imitaatio:
 "Hei Minna, tuleeks Jiri tänää käymään?"
"Ei Jiri pääse, sillä pitää olla kahvilassa. Siis siellä kahvilassa mikä räjähti, ja joka o vaihtanu nimee kaheksan kertaa."
"Mutta mutsihan lupasi kertoa jos jotain tapahtuu, missä Joonatan ja Kalle?"
"Ulla soitti just Kimille, että autotallissa on pommi. P.S. Peppi myy ittiään."
*Jakso feidataan Ismon mahaan ja havaji-paitaan*
Ja tuosta sitte lähtee juoni rullaamaan, niinku kuivunu koiranpaska kukkulan päältä. Tyypit tykkää silti. Tosin suurin osa jotka tiiän tuota seuraavan kattoo sitä juuirikin tuosta syystä, että se on nii surkiaa ettei vaa voi olla kattomatta. Vähä niinku kattoisit jossaki eläintarhassa ku käärmeelle syötetää joku murmeli tms. Hirviän näköstä, mutta pakko tuijottaa.

Suomalaisista SARJOISTA vielä sen verran, että ei niitä tuu juuri katottua. Mittään. Ok, korkeintaa näitä mitä joskus aikanaa tullu katottua, studio julmahuvi, ketonen & myllyrinne, ihmebantu, kumman kaa yms. muut hauskat, sitte rouva esim. tykkäilly joistaki perus draamasarjoista, niinku metsolat, taivaan tulet jne. Ei ite oikee nuita draamahupatuksia oo jaksanu kattua, en ehkä oo paras maholline yleisö. Mutta siis nämähä o vielä sitä vuorenhuippua, ja oikiasti laatuohojelmia. Jos jotaki ei voi sietää millään tasolla, on kaikki vitun julkkiskusipaskaohojelmat. KOLMEN TÄHDEN TALKOOT, VIIDEN TÄHDEN ILLALLILLEN, KAHDEN TÄHDEN RIUKU, YHDEN DOLLARIN TÄHDEN TÄHDEN. Niinku mitä helevettiä, ei tasan vittu KETTÄÄN kiinnosta jos joku puolituntematon tanssiopettaja Kuusamosta tullee telekkariin kaivamaan ojia. Ihmiset pitää sitä "julkkiksena" ku se on päässy kerran iltasaatanan takasivulle ku se näki aaveen liikenneympyrässä, oikiasti joku jänis juossu, mutta soittanu hillojen ja epätoivosen kuuluisuuden toivossa kuitenki kaikki lehet läpi, ommaa äitiäki häirinny keskellä yötä. NII kuitenki, ristus että nuo on ANKEITA. Taas tullee mieleen Kellopeli Appelsiini, ku pakotettaa tuijottaa jotaki kauhuja isolta ruudulta. Tuo on aivan sammaa ryönää, paitti sitä ei onneksi oo pakko kattoa. Muutenki kaikki nuo julkkikset vois tehä niitä vitun hommia mistä ne tunnetaan, jättäkää nuo talkoot ja illalliset niille, jotka ei halua siitä ylimäärästä rahhaa ja huomiota. Tuo on käytännössä sama ku myis persettä josaki Tuiran Valintatalon takana, pakko saaha jostaki rahhaa. Sitte vähä tanssitaanki ku ollaan julkkiksia, ja lauletaan. Tehhään aivan vittu mitä tahansa että saahaan olla telekkarissa ja että kaikki varmasti muistaa naaman hautaan asti. Kyllä meikä on rehellisesti sen verran kyyninen, etten usko nuitte julkimoitte tekevän tuota siksi että se on "hauskaa". Mahtaa suurin motivaattori tuosa kuitenki olla se fyge mitä siitä saa. Sinänsä ymmärettävää, pakkoha sitä jostaki o saaha, mutta ite poimisin ennemmi mustikoita thaimaalaisten korreista ku menisin hokkarit ja kalsarit jalassa jäälle lesottaa.

Sitteku julkimot on häädetty telekkarista, nii tilalle tullee EEDEN, KOTI KOREAKSI, YLLÄTYSREMPPA, TAIKAMATTO JA SISTUKSEN TUULET, SYYLÄ-JESSICAN KARTANO KUNTOON, TEE ITSESTÄSI LANNOITETTA, PUUTARHAN ILOT. Telekkarissa sisustettaan nii palijo, että jos siitä sais annettua ees murto-osan joillekki vietnamilaisille orvoille, nii vois perustaa sillä oman vaateketjun ja nousta sorron yöstä. Onha se kivvaa varmaa laittaa kotia kuntoon joo, ja pihhaaki vähä koristella, mutta kyllä meikästä molempiin riittää se yks ohojelma. Ei tarvi olla mr. Helsinki 1993 juontamassa jotaki saviruukkujen valamista, tai ex-kulttuuriministeriehdokkaan siskontyttö kaivamassa poteroa petunioille, kyllä ne tuntemattomat, tavalliset tallerotki voi sen tehä, ku eihä kettää oikiastaa kiinnosta kuka sielä puuhaa. Jos tuo homma kiinnostaa, nii kyllä sitä seuraa vaikka sitä ojaa kaivais joku satavuotias venäläinen sotavanki. Ennemmi kattoisinki jos ois asia noin. Nääki ohojelmat on onneksi jaettu yhelle kanavalle, mitä kenenkää ei tarvi kattua. Saa jos haluaa. Meikä vaa oottaa sitä päivää, että tommone eedenin puutarha -ohojelma kuvataa suorana jonku mummon plantaaseilla, sitteku ne kaivaa kukkapenkkia nii löytyyki joku puoliksi sulanu ruumis sieltä mullasta, käärittynä johonki Nalle Puh pyyhkeeseen :D kärpäsentoukkia ryömii naamalla, nainen kauhuissaan märisee. Vieressä mummu muuttuu tuhkaksi ja leijailee tuuleen, taustalta kuuluu ulvontaa ja heinäsirkkaparvi. HELEVETTI IRTI SITTE. Siinäpähä laitatte kartanot kuntoon.


13 kommenttia:

 1. On muuten niin totta, ettei suomalaisten ohjelmien ja leffojen puheesta saa mitään selvää. Katoin kolme jaksoa Mustia leskiä eikä mulla oo hajuakaan mitä tapahtui kun en saanut mitään selvää puheesta. Silti, tuskinpa menetin paljoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. True dat. Ja ei sitä vastaanotinta uskalla kovi isollakkaa huuattaa :D

   Poista
 2. Sä unohdit nyt kävely kaikki Kokki-ohjelmat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aaa joo vittu, totta turiset. Kokkiohojelmia on kyllä enemmä ku kovettumia jalkapohjissa.

   Poista
 3. suomalaisissa leffoissa on myös aina vakiona musiikki helevetin isolla ja puhe pienellä.

  VastaaPoista
 4. Ei helevata sun kanssas...mie täällä pyyhin vesiä silimistä ku sai taas niin nauraa näile sun jutuille :D. Mutta ihan totta kyllä joka sana. Kyllä täytyy olla jonkin sortin masokisti joka suomalaisia elokuvia suostuu vapaaehtoisesti kattomaan. Itelä häirittee eniten että niissä on aina samat näyttelijät, niinku yhteenväliin melekeen joka elokuvan pääosassa oli Martti Suosalo! ei tässä maasa vissiin tuo teatterikoulu tuota oikein laadukasta porukkaa ku on vain yks näyttelijä laittaa kaikkiin elokuviin. Ja muutenki se näytteleminen suomalaisilla on jotenkin niiin teennäistä, siis se on nimenomaan näyttelemistä! On kyllä yks poikkeus josta olen tykänny, nimittäin suomalaiset lasten elokuvat. Kattokaapa joskus esim. Risto Räppääjä-elokuvia. Niissä on kuulkaa värit ja äänet kohillaan ja näyttelijäntyö aitoa eläytymistä (mutta niissähän näyttelijät ovatkin pääasiassa lapsia). Ja on huumoria vaikka muile jakkaa. Ainua huono puoli siinä on, että tullee kalliiksi kun pittää koko sukulaistyttölauma kustantaa mukkaan, ettei vain joku ajattele että mikähän pervo se tuoki on - aikunen ihiminen ja yksinään on lastenelokuvaa kattomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itse asiassa teoria tähän minkä takia suomalaisissa elokuvissa tuo näyttely tuntuu niin paljon useammin teennäiseltä. Kun esim. kattoo jenkkileffaa niin siinä on se kielimuuri välissä ja puhetyylit yms. on molemmissa kielissä erilaiset, eli amerikkalaisen mielestä joku jenkkileffa saattaa vaikuttaa teennäiseltä ja paskasti näytellyltä mutta suomalainen ei sitä niin herkästi huomaa. Sitten taas kun kattoo suomalaista leffaa niin heti automaattisesti huomaa pienimmätkin yksityiskohdat kun jonkun näyttely tuntuu epäluontevalta koska on koko ikänsä kasvanu käyttämään suomen kieltä ja tulee selkäytimestä se tieto miten ihmisten olettaa käyttäytyvän ja puhuvan normaalisti.

   Tosin onhan tuo totta että suomalaisissa leffoissa on näyttely yleensä paljon heikkotasoisempaa. Ja vois joskus tietty ettiä jotain muitakin näyttelijöitä niihin kun Jasper Pääkkönen, Peter Franzen, Petteri Summanen, Samuli Edelmann jne. jotka löytyy joka vitun ikisestä suomileffasta nykyään. Mutta minkäs teet kun koko maailmassa on vaan about 5 miljoonaa ihmistä jotka puhuu suomea niin meleko vaikeaahan siihen on kovin kukoistavaa elokuvabisnestä ympärille kehittää.

   Poista
  2. Molemmilla hyvät pointit :D samppa erityisen oikeassa siinä, että suomalaisen korvaan suomen kieli voi kuulostaa urpolta elokuvissa, ja että näin pienestä maasta ei kovi hirviästi näyttelijöitä putkahtele.

   Poista
 5. Oon vahavasti sitä mieltä että oot Suomen hauskin mies. Ja oon sentään päässy henkilökohtaisesti seuraamaan Arto Länsmanin elämää hänen FB-kaverinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, nyt on kyllä miehellä meriitit joitten pohjalta arvioida :D Kiitos! Yritän olla hyvä ja ystävällinen.

   Poista
 6. tämmösiä lisää, en oo koskaan nauranu näin paljon ku tälle tekstille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no perskuta, toivottavasti tullee sisällöltään yhtä miellyttävää kammaa jatkossakin.

   Poista
 7. anteeks ny mutta meinasin tukehtua ku nauratti niin paljo toi salkkarijuttu ja oon töis joten piti pidätellä naurua ettei tulis ääneen. maailman paras toi ismon havajipaitaan feidaus :D

  VastaaPoista