TERVETULUA.

Olen 29-vuotias ajatteleva nuori. Vihhaan monia asioita ja se tullee teille seleväksi meleko nopiaa. Rakastan kuitenkin elämää ja perhosia. Välillä vaan maailmassa on liikaa vääryyttä, kuten huonoja mainoksia ja hittaita mummuja. Näistä kerron teille. Jos loukkaan jotakuta, niin voi mennä itteesä. Ei ole tarkoitus loukata henkilökohtaisesti, sillä olen sarkastinen ja tyhymä. Kiitos kun valitsit Slurren Teehetken. Ota siis kuppi teetä ja lue päivän kuumimmat kaltoinkohtelut. Äläkää siis ottako turhan tosissaan. Kiitos ja kierähys

maanantai 15. joulukuuta 2014

Eestä, meikä tullee paketoituttamaan mun sielun ja paan kuusen alle.

Jouluha se ois taas käsillä ja sen myötä ihimiset muuttuu nahkeista pohjalaisista vielä nahkiammiksi, stressaantuneiksi mököpusseiksi. Vituttaa ku iha sama mihin kauppaan meet nii aina ollaa naama polovissa ja nyrkit pystyssä. Eihä nuo jouluostokset mittää lystiä hommaa oo, mutta tunge se paha olo vaikka kainaloon sen ostosreissun ajaksi, elä hiero minun naamaan. Toine mikä siinä shoppailussa tuntuu näkyvän, on se kiire. Kaikilla o saatananmoine hätä, niinku kello ois viittä vaille salakkarit ku oot vielä keittiössä laittamassa leipägrilliä seinään. Tönitään ja hosutaan ja vittu juostaa laput silimillä ja ravikärryt perseessä. Siellä joku vanaha ohjastaja Finntackin kurahaalarit päällä läiskii raipalla niskaan ja pistää ohittammaan muita kilpailijoita leipähyllyllä. Muistetaan siinä ohimennen myös huokailla ja tuhahella närkästyneesti, mielellää myös mahollisimman äänekkäästi kaikille muille jotka o samaa asiaa toimittamassa. Maitohyllyllä sitte revitää niitä purkkeja nii vitun tomerasti ja itsetietoisesti, että pari tippuu ohimennen maahan ja alakaa vuotamaan. Sen verran suodaan tilanteelle omaa kallista aikaa, että vilikastaan sitä omaa kädenjälkeä ja lähetään kohti kassajonoja porvaristolle ominaisella hillityllä charmilla. Kyllä sen joku köyhä aina siivuaa.

 Sillon ku on joulu ja joulukiire, nii mentaliteettinahan on, että asiakas on enemmän ku oikiassa ja henkilökunta on lähtökohtasesti aina väärässä ja oikeutettuja korjaamaan virheensä. Esim. jos jossaki tavarassa on valmistusvirhe, nii se on myyjän vika. Kehtasiki Tokmannin myyjä tehä virheen kolvatessaan virtapiirejä uuteen iPadiin saatana, nyt on pikku-Jimin joulu pilalla. Anna alennusta ku pilasit sen tuotteen. Anna alennusta ku et soittanu Kiinaan ja varmistanu, että yhtään virhettä ei tapahtunut missään valmitusvaiheessa. Eiku nii, tehän ne rakennatte. Nii ja tämä muuten on sun viimenen päivä töissä, tunnen sun pomon ja hommaan sulle potkut. Ei mulla muuta, hyvää joulua! :> Sitte kamat mersun konttiin, kotia vetämää viskiglögikännit ja sammumaan kuusen alle joulusukka kiriänä kaulan ympärillä.

Joulunaha kaikki o sitte tietenki myös halavempaa, parempaa, kauniimpaa ja voit kananmunia ostamalla osallistua arvontaan, jonka pääpalkintona on päästä shoppailemaan kyseiseen ostoskeskukseen kokonaisen viiden prosentin alennuksella. Tätä viittä prosentia ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Joka hyllyllä kaikki on nii saatanan halapaa ja punaset alennuslaput rääkyy silimille ja pärskii naamalle joka mutkassa. Ooh, lentopallot puoleen hintaan sport-osastolla! Pakko ostaa Tepolle lentopallo, kohtaha tuo pääsee jo sillä pellaamaa. Mistä sitäkää tiiät saatana, huonolla tuurilla Teppo on puolen vuojen päästä josaki Pripyatissa persaukisena jakamassa niskahierontaa turisteille sen kolmannella, varpaattomalla jalalla. Sieraimestaki pilkistää bonsaipuu ku käyny liia lähellä naapurin reaktoria. Tuoretiskillä taas nappia painamalla jaetaan odotusnumero, jäniksenkäpälä ja puukko. Sitte ku osanottajia on se 50 tai enempi, sammutettaan valot ja aletaan puukkotangolle. Viimene pystyssä voittaa ja saa kymmenen rosentin alennuksen kouvolalaisesta kusivinkkusillistä. Muutenki tahtoo jouluruokien ja lahjojen oston jäläkeen joutua velekavankeuteen, oli sitte kui halapaa lanttulaatikkoa tai hajuvettä tahansa. Lindorffin pojat tullee joulun jälkeisenä aamuna kahaville ja vie ovikellonki lähtiissään.

Parasta myös joka päivä havahtua siihe, ku postimies-Pate antaa luukulle runtua niinku se ois rahhaa velekaa. Kyynärpäitä myöten kolistellee ja tunkee sitä prosessoitua puukuitua mattoa vasten, sitte rykäsee käen ulos nii että puolet sormista tippuu matolle. Koko toimitus kestää ehkä puoltoista sekuntia ja desibelimäärät rikkoo jo Geneven sopimusta. Sitte saahaan ihailla kuinka hienoja juttuja joka paikassa on. Kaikki mainostaa kuinka meillä on parempia ja siistimpiä juttuja ku muilla, ostakaa meiltä. Tähän vois käyttää ilmaisua "sama mies, erit verkkarit" tai "sama tauti, eri kantaja". Ja voi helevetti mitä siellä mainostettaankaa. Jotaki helevetin herkkusienileikkureita ja munatyynyjä, sitte oli joku "selfie-tikku". Mikä helevetti se on? Noh, otin asiasta selevää. Se on teleskooppivarsi mihin saa kännykän ja sillä voi painaa sitä kameran laukaisinta. Ei tasan mittään muuta. Eikä ollu ku parikymppiä. Vaa eihä se oo tyhymä joka myy vaa se joka ostaa. Vois itekki käyä tuolta pihalta hakkeen jonku vesikauhusen pesukarhun, laittaa sen lasikannuun ja myyä huutonetissä blenderinä. 

Telekkarissaki nuo joulumainokset alakaa lähtä vähä lapasesta. HEHE, pun unintended. Joka mainoksessa luodaan se kuva, että ku täältä ostat vähä näitä nii sitte o hyvä joulu. Kaikilla on kivvaa ku kävi lähikaupasta ostamassa kurkkua ja tuorejuustoa, sitte joulupöyvässä nauretaan ja heitellää yläfemmoja. Vittu että ois kyllä kurja joulu. :D Pitäs olla oikee tohkeissaan ettei tarvi syyä perinteen mukasesti joulupöyässä pelekkää pöytälinaa ja nuolla kynttilänjalakoja. Nyt on kurkkua ja tuorejuustua, voi veljet. Tullee aina mieleen se Siwan mainos, missä se akka katkoo niitä kurkkuja ja heiluttellee tomaatteja. Ite ku näkis josaki kaupassa tommosta nii puhelin korvalle ja ammattiauttajat paikalle, ei uskalla jättää avohoitopotilasta yksin. Edelleen vähä asiasta poiketen pakko mainita, ku näkkiin tännää ehkä viis minuuttia jostaki jenkkiohjelmasta, missä tyypit kilipaili kellä on siisteimmät jouluvalot. Valehtelematta jotaki toistakymmentätuhatta wattia siellä laulo tauotta, varmasti enemmänki. Mikkään ei oo nii hyvvää viihettä ku kattua valakosen miehen kaatavan rahhaa vessanpönttöön ja kusemalla päälle. Sähkölaskuki joulukuulta varmaa Riitta Väisäsen verran, mutta onneks on komiammat ku naapurilla. Just vaimon kans mietittii, että onkoha liikaa ku on kuusessa valot ja ikkunassa toiset. Oulussa voitat jouluvalokilipailun ku piät vessassa valoja ympäri vuorokauen.

Vielä tähä tavaratalomeininkiin palatakseni, on pakko sanua, että ihimiset jotka tunkee paketoimispisteille iliman mittään muuta perustetta ku oma laiskuus on kyllä ihimisraunioita, joitten sielut on mustat ku Tapolan makkarat. Tiiätte varmaa, että monessa paikasa on näitä ilmasia paketointipaikkoja, joilla vähä houkutellaa asiakkaita, ja vaihtoehtosesti autetaa niitte ihimisten kamojen pakkaamisessa, jotka ei siihe ite pysty, kerkiä tai yksinkertasesti voi. Paskintaha tässä on sitte se, että sinne tunkee jotku laiskat 30-vuotiaat terveet ihimiset, joilla o nuuskat huulessa ja mars-patukka käessä, eikä oikee vaa jaksa paketoia ite. Jos et vittu jaksa paketoia ite, nii anna ne lahajat iliman kääreitä. Tai nakkaa vaikka koko säkki kaivoon, ihan sama, mutta älä vie niiltä ihimisiltä paikkaa jotka haluaa ne lahajat kääreisiin ku eivät ite pysty. Esimerkkinä nyt vaikka kaikki vanhat matamit. Ostaneet tuhat lahjaa lapsenlapsilleen, sormet ei oikee toimi ennää samallai ku nuoruusvuosien shakkimestariaikoina, vaa vähä tärrää ja ei oikee pysy teipit ja sakset käessä. Nonii kyllä, näitä rouvia voi sitte auttaa lahjojen kans, hyvä homma. Tai jos sulla puuttu käet, tai jotaki vastaavaa. Vaikiaha se on sillon paketoia. Mutta jos ainua syy on ettet jaksa tai ossaa, nii yritä jaksaa tai opettele. Neki lahjainkäärijät ei varmaa mittää turhan kovvaa tuntipalkkaa saa, plus että voi olla meleko raskasta hommaa pitemmän päälle. "Saapaha uusia työpaikkoja! :E" joo saa, meeppä ite kesätöihin kaivamaan ojia kuukaueksi nii oot varmasti sammaa mieltä.

 Näkkiin muute suomalaisessa kirjakaupassa semmosen pisteen missä jotku yläastelaiset paketoi lahjoja ilimaseksi, johon niille sai jättää fyrkkaa kippoon misä luki jotaki "Luokkaretkeä varten :)" tms. Alako vähä pumpusta ottamaa ja kanssaeläjien puolesta hävettää ku KUKKAAN ei laittanut latin latia sinne kippoon. Varmaa 10min ite pyörin siinä vieressä ettimässä yhtä kirjaa, ku suomalaisenahan en menny pyytämään apua koska sehän olisi kulttuurini vastaista, ja aina välillä vilikasin mikä siellä on meininki. Tyypit vaa vei rojut siihe, ootti siinä käet taskussa ilimeettömänä että paketit valamistuu ja sitte lompsi pihalle. Toivattavasti joku ees kompastu siihe kynnyksee lähtiessää. Ei meikä kehtais olla nakkaamatta jotaki roposia siihe kippoon, vielä nii sympaattisen näkönen. Ja jos ei ois lanttiakkaa, nii en kehtais kyllä niitte palvelujakkaa käyttää. Tässäki tosiaa samat säännöt ku muissa pakkauspisteissä, mummut ja vaivaset ensin, itsekkäät persereijät suoraan jonon hännille ja mielellää takaovesta kartanolle. Meikän mielipide on muutenki se, että oha se vähä kynyä antaa jotaki ite ostamaa jonku muun tekemissä kääreissä. Sitäpaitti rumat paketit kertovat rakkaudesta, ja ennenkaikkea siitä, ettet  ossaa paketoida. :>

Vaa laskekaapa ne herneet käsistänne eläkääkä ottako liian vakavasti. Meikästäki joulu o kuitenki vuojen paras juhla ku saa istua itelle tärkeitte ihimisten kans samassa pöyässä, syyä, antaa ja vastaanottaa lahjoja, raatailla ja olla tekemättä mittään. Kyllä sitä kerran vuojessa pittää saaha vaa olla muutama päivä. Ei muutaku hyvät joulun odotukset kaikille onnenpossuille :> 

P.S. Tillaamalla netistä lahjat vältytte hirviän paljon kaikelta. Tehkää se.

2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen netistä tilatuista lahjoista: oon postikeskuksessa töissä näin joulun alla ja melkein päivittäin törmänny vanhoihin kunnon Ceramicore-pannuihin. Oikein "Gold Edition" ja kaikki. Hymähdellen olen muistellut vanhaa päivitystäsi moisista tuotteista ja ihmetellyt Tv-Shopin vetovoimaa :)

    VastaaPoista
  2. Jos maksaa paketoijille hyvin, niin saako palveluja käyttää? :p Hävettäs olla antamatta rahhaa! Luokkaretkirahojen kerjuu on ihan perseestä, niin mieluusti sitä tukkee. Jos ei oo jonoa. Win-Win -tilanne.

    VastaaPoista